| Park Ceres | |
|
+3Julita Weronika Kusiak Gabe Stilinski Aleks Chapman 7 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Gabe Stilinski Wędrowiec
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 9:48 pm | |
| -Odstresowanie? Stara, akurat luzu mi nie brakuje.Po prostu, meh, nie chcę. Wolałbym nie tracić swojej rangi.-Odchrząknął, poprawiając sznurówkę swojego buta.Nie potrzebował alkoholu, aby się dobrze bawić. Po drugie, bardzo chętnie przystanie na myśl oglądania pijanych koleżanek. | |
|
| |
Gabe Stilinski Wędrowiec
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 9:48 pm | |
| -Odstresowanie? Stara, akurat luzu mi nie brakuje.Po prostu, meh, nie chcę. Wolałbym nie tracić swojej rangi.-Odchrząknął, poprawiając sznurówkę swojego buta.Nie potrzebował alkoholu, aby się dobrze bawić. Po drugie, bardzo chętnie przystanie na myśl oglądania pijanych koleżanek. | |
|
| |
Alice Cooper Probatio, Przyjezdny
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 9:51 pm | |
| - Maggie, dam ci łyka. Tylko jednego, obiecuję, że jak ci nie posmakuje, to nie będziesz więcej pić. Popatrzyła na twarze zebranych dookoła. Była najstarsza... Chyba. Nie była pewna, ile lat miał Gabe. Alice pierwszy raz spróbowała alkoholu jak była jeszcze małym dzieckiem. Miała tak może ze cztery lata... Jej ojciec poszedł spać pijany i zostawił puszkę, którą ona z ciekawości opróżniła. To było ohydne piwo. Później nie piła. Nigdy. Aż raz trafiła na swoje ulubione - sommersby - i uznała, że raz na jakiś czas przyda jej się puszka alkoholu. - Niech będzie, centurionie. Ale zapamiętam to. - zaśmiała się, mimo, że nie było z czego.
(ja mam 13+Arial ) | |
|
| |
Julita Weronika Kusiak Legionista
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 9:52 pm | |
| -Dobra, nie zmuszam do picia,-uśmiechnęłam się do ... do... MAGGIE przypomniała sobie.- Ale mam nadzieje że będziesz tak miła i dotrzymasz nam toważystwa, myślę, że nie upijemy się aż tak bardzo byś miała przez nas wstyd.-Zaśmiałam się.-dobra to ja lecę wrócę za 15 min- wstała i pobiegła znikając w mroku.
(też zmieniłam na 16 ) | |
|
| |
| |
| |
Gabe Stilinski Wędrowiec
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 9:58 pm | |
| Parsknął. -No weź. Zniszczysz mi reputację, jeżeli to rozpowiesz!-Udawał przejętego. -Gabriel Stilinski, wielki łamacz serc odmówił alkoholu!-Naśladował głos typowej plotkary, robiąc przy tym wielkie oczy.Zapomniał się jednak, i zdradził przy tym swoje imię-ale dobra, nieważne. I tak ktoś mógł domyślić się już tego wcześniej. Dopóki się go nie używało, to wszystko było dobrze. To nie tak, że Gabe stronił się od alkoholu.Po prostu średnio legalne imprezki mogły wkręcić go w tarapaty, a jakoś nie marzyło mu się utracenie posady. | |
|
| |
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:02 pm | |
| - Gabriel? No to się nie dziwię, że przedstawiasz się Gabe. - zaśmiała się znowu Alice. - Nie, żebym chciała cię urazić, centurionie. Spokojnie, spytaj się Gabu, to ona ci powie, że nawet nie mam komu rozpowiedzieć, no chyba, że obecnej tutaj Wendigo. | |
|
| |
Maggie Davis Probatio, Przyjezdny
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:05 pm | |
| Wciągnęła głośno powietrze nosem i popatrzyła na Julitę z żądzą mordu. - Tylko. Nie. Maggie. - Powiedziała, powoli i wyraźnie. Zamknęła na chwilę oczy i odetchnęła. - Wendigo. Jestem Wendigo. Musiałaś... Um, z kimś mnie pomylić. - Pokręciła głową, teraz już skupiając całą swoja uwagę na Alice. - Dzięki, ale wolałabym nie. To nie jest dobry pomysł. - Uśmiechnęła się do niej przepraszająco. - Posiedzę trochę z wami, ale nic więcej, okej? Usiadła z powrotem na ławce i zaśmiała się cicho. Wydawała się już być spokojniejsza i poważniejsza niż przedtem, co nieco dodawało jej uroku. Cały czas zerkała na Muchomorka, starając się trzymać jak najbliżej niej. - Gdzie pójdziemy? Do baraków? Tam przynajmniej raczej nas nie przyłapią. A ludzie z piątej kohorty nie kablują na towarzyszy broni. - Uśmiechnęła się lekko.
| |
|
| |
Gabe Stilinski Wędrowiec
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:06 pm | |
| -Stamtąd skąd pochodzę, to imię jest bardzo popularne.-Nie wiedział, kim jest Gabu, ale widocznie nie musiał.Dziewczyna chyba się z niego śmiała, nazywając ciągle centurionem, lecz to dobrze. Brała go na poważnie. | |
|
| |
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:12 pm | |
| - Nie, chyba wolałabym tu zostać... Parki mnie uspokajają - odpowiedziała Wendigo, a potem zwróciła się do chłopaka. - Gabu, córka Bachusa. Nawet nie mów, że jej nie kojarzysz. Taka blondynka z pierwszej lub drugiej kohorty. A skoro o tym mowa, to skąd pochodzisz? Zaciekawił ją. W sumie to nic o nim nie wiedziała, a byli z jednej kohorty. Głupio tak. | |
|
| |
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:15 pm | |
| - Gabriel. - Powtórzyła, zamyślona. - Ładnie, panie ważny. - Wyszczerzyła się do niego. Założyła nogę na nogę i skrzyżowała ręce nad głową. - Ale dzisiaj śliczna pogoda, nie? - Zagadnęła, patrząc w niebo. Zbierały się nad nimi czarne chmury. Wszędzie zrobiło się pięć razy ponurej niż przedtem, ale Wendigo najwidoczniej nie zwracała na to zbytniej uwagi. - Pewnie będzie lało. - Powiedziała zadowolona i wciągnęła nosem powietrze. Pachniało deszczem. Jedyne, co ją odrobinę zmartwiło, to fakt, że pewnie zmokną i będzie im zimno. | |
|
| |
Gabe Stilinski Wędrowiec
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:16 pm | |
| -Jestem z Polski.Z Krakowa, dokładniej.-Nie lubił mówić o swoim pochodzeniu-ludzie rzadko kiedy traktowali Polaków poważnie, i życie uświadczyło go w tym wiele razy.Żadna z jego dziewczyn nie miała zielonego pojęcia o tymże fakcie, więc czemu mówił Alice? -Proszę was, Gabe po prostu.-Parsknął śmiechem. | |
|
| |
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:21 pm | |
| - Polska, to w Europie, prawda? - uśmiechnęła się. - Fajnie. Ja mam bliżej, jestem z Kanady... Dobrze, że nie ze Stanów. Strasznie nudny kraj. - A co do parku i tego wszystkiego, to nigdy nie miałam żadnej mocy od matki, więc nie mogła zniknąć, tak jak wszystkim innym. Za to jest coś innego, lepszego. To, jak reagują na mnie rośliny. - Zamknęła oczy. - Trawa, kwiaty, drzewa. One się jakby pobudzają, podniecają. - uśmiechnęła się... Podteksty widziała wszędzie. - Do niczego mi się to nie przyda w walce, ale to jest świetne uczucie. (burza. super. widzimy się, jak się skończy i będę miała wifi. Chociaż zobaczę, czy z komórki mogę, ale nie wiem ) | |
|
| |
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:24 pm | |
| - Kiedyś byłam w Polsce z mamą, na wakacjach. - Zamyśliła się. - Ładnie tam, chociaż sporo piją.. Dobra, Gabrysiu. - Zaśmiała się i ponownie wstała. - Nie wiem jak ty, i oczywiście cała reszta, ale ja się stąd zmywam. - Popatrzyła mu prosto w oczy, ale, nieco zawstydzona własną śmiałością, szybko spuściła wzrok. Niewiele myśląc opatuliła się dokładniej kurtką i ruszyła w stronę baraków, nawet nie patrząc, czy ktoś w ogóle za nią idzie, czy nie. | |
|
| |
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:27 pm | |
| (Burza nie złamie mojego Internetu w komórce! Wykorzystam cały, co tam)
- I poszła sobie. Lubię ją, jest dziwna, nie rozumiem jej ksywki, ale ją lubię. | |
|
| |
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:31 pm | |
| Julita biegła już z powrotem po małej wizycie w łaźniach i baraku była odprężona i czysta. Trzeba przyznać, że sama kąpiel nie odprężyła jej tak jak kilka łyków wódki wypitych z na piersiówki po drodze. miała nadzieje że nikt się nie skapnie. nie lubiła pić sama ale strasznie się denerwowała rozmową z jej kohortą. Jej słabym punktem było to że za bardzo przejmowała się ludźmi. Biegła już kilka minut i czuła się okropnie, po przebraniu się w jasne dżinsy, baleriny czarne, koszulkę obozową i skórzana kurtkę nie było aż tak wygodnie biec. Wiedziała że mogło być gorzej mogła być w szpilkach, lubiła je ale bieganie w nich było okropne. Już prawie była na miejscu gdy była w polu ich widzenia zaczęła potrząsać plecakiem który niosła w ręce. przecież to w nim był alkohol najlepsza cześć wieczoru. Był nawet ciężki jak by nie patrzeć miała dwa desperadosy dla siebie, somersby i kole dla Alice, no i soczki dla Gabe i Wendigo. - Już jestem bardzo się stęskniliście?-zaśmiała się, po czym zaczęła podawać im ich napoje-Gabe mam nadzieje że soczek będzie Ci smakować.- uśmiechnęła się przyjaźnie.- gdzie Wendigo? | |
|
| |
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:35 pm | |
| -dzięki wielkie! - uśmiechnęła się Alice, po czym otworzyła puszkę i upiła małego łyka. Czuła jak słodki płyn spływa jej do żołądka. - Wendigo uciekła. Nie wiem, chyba po prostu nie chciała pić i się zestresowała. Taka jest. | |
|
| |
Gabe Stilinski Wędrowiec
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:36 pm | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:39 pm | |
| (Może wejdziemy wszyscy dzisiaj jeszcze jeśli się burze skończą i skończymy to? XD) | |
|
| |
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:40 pm | |
| (ale wpadnij później Gabrielu, sponio jak coś ja będę do około 3 i u mnie już się skończyły burze ) | |
|
| |
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:43 pm | |
| (Ja wejdę pewnie za godzinę czy coś, bo burza się chyba kończy, ale jeszcze muszę wifi włączyć, więc no XD będę Koło północy) | |
|
| |
Gabrielle Vineyard Legionista
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:47 pm | |
| Gabu zdążyła już skoczyć do sklepu. Poprzednie wino się skończyło, więc wyrzuciła butelkę do kosza. Miała szczerą nadzieję, że w parku będzie ktoś ważny, albo przynajmniej rodzeństwo do niej dołączy. Nawet jeśli nie byłoby żadnych tematów do świeżych plotek oni zawsze by coś wymyślili. Miała szczęście. Na jednej z ławek siedzieli Alice i Gabe. Wyglądali na bardzo zajętych rozmową. Córka Bachusa uśmiechnęła się chytrze, ale natychmiast posmutniała, bo dołączyła do nich Julita. "Nici z tej parki... A może mają trójkącik?" - pomyślała i pijąc prosto z butelki podeszła do ławki, na której siedzieli - Cześć! - powiedziała z szerokim uśmiechem
(Wszyscy poszli... Dobra ja i tak będę do ok. 4 xD)
Ostatnio zmieniony przez Gabrielle Vineyard dnia Nie Lip 19, 2015 10:57 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Lilianne Occhipinti Legionista
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:53 pm | |
| Lilianne po kupieniu nowego wina postanawia dołączyć do siostry. Gdy ją widzi macha do niej uśmiechając się lekko. | |
|
| |
Gabrielle Vineyard Legionista
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:56 pm | |
| Gabu zauważyła siostrę - Cześć Lilianne! Namierzyłam trójkącik! Jest o czym gadać! - krzyknęła ze śmiechem machając do niej ręką i biorąc łyk z butelki
(Powiedzmy, że wcześniej jeszcze magicznie się przebrałam i teraz jestem w krótkich spodenkach, obozowej koszulce i mam rozpuszczone włoski okay? xD) | |
|
| |
Lilianne Occhipinti Legionista
| Temat: Re: Park Ceres Nie Lip 19, 2015 10:58 pm | |
| Lilianne dołączyła do siostry i także napiła sie wina. -Mmm trójkącik?- Uśmiechnęła się troszkę wrednie. - jakieś szczegóły? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Park Ceres | |
| |
|
| |
| Park Ceres | |
|